Domácí kombucha
Připravte si domácí kombuchu. Kombucha je fermentovaný nápoj plný probiotik.
Co budeme potřebovat:
násadu kombuchy v nálevu - k sehnání je v prodejnách zdravé výživy
2 g černého nebo zeleného čaje
80 g cukru
1 litr vody na přípravu čaje
skleněnou nádobu na kvašení kombuchy
Jak na to:
Uvaříme čaj, zamícháme do něj cukr a necháme vychladnout na cca 30° C.
Po vychladnutí položíme násadu kombuchy na povrch čaje a přidáme nálev, ve kterém byla.
Zakryjeme nádobu produšným textilním ubrouskem, dáme na stinné místo s teplovou 21 - 24°C a necháme kvasit podle své chutí 7 až 20 dní.
Po dokvašení vyjmeme násadu, které se rozrostla, uložíme ji do nádoby a zalijeme trochou hotové kombuchy.
Kombuchu přelijeme přes cedník do lahví a můžeme pít.
Commenti